Baláž Chardonnay sur-lie 2017 barrique Tannowitz,Baláž Chardonnay sur-lie 2017 barrique Tannowitz


330 Kč

Kvalitní a levný produkt Baláž Chardonnay sur-lie 2017 barrique Tannowitz,Baláž Chardonnay sur-lie 2017 barrique Tannowitz od výrobce Baláž u nás najdete zlevněný za 330 Kč.

Víno slámově žluté barvy. Vůně je čistá, přímá a komplexní s elegantně vyváženým projevem sušeného a kandovaného tropického ovoce a jemné kořenitosti. V chuti je víno suché, plné až opulentní s kombinací ovocných a kořenitých tónů a opravdu dlouhou sametovou dochutí. Archivace: 6-7 let minimálně Nepřehlédněte možnost toto víno koupit také v láhvi MAGNUM (1,5L), což je ideální formát na archivaci (víno ve větším objemu je menší plochou ve styku s korkem/vzduchem) nebo jako dárek. Získáte ho v dárkové krabici a máme vyzkoušeno, že atypicky velká láhev vyvolá úsměv nejen u obdarovaného. Baláž – Tannowitz Nejvyšší řada vín z nejlepších viničních tratí a poloh, u kterých dochází k výrazné redukci výnosu selekcí hroznu před vlastním zpracováním. Vína jsou vystavena minimálním technologickým zásahům a jsou vyráběna původními, klasickými vinařskými postupy. Vyrábí se jen v nejlepších ročnících. Jedná se vždy o velká, mohutná a opulentní vína, s výrazným terroir charakterem a velkým potenciálem k archivaci. Ochutnejte všechna vína z řady Tannowitz, která vám Umění vína nabízí. Sur lie (čti sür ly) Technologie zrání vína neboli zrání vína na jemných kalech. Víno je po určitou dobu ponecháno na kalech – na kvasnicích. Poté, co kvasinky promění cukr na alkohol, rozkládají se a klesají ke dnu. Víno se nejprve stáčí z hrubých kalů, jemné zůstávají a víno zraje dále na nich. Pokud jsou tyto kaly pravidelně promíchávány během zrání vína, vytváří se díky nim ve víně nové chutě a vůně, víno se stává aromatičtější, plnější, komplexnější. Charakteristické jsou tóny opečeného toustového chleba a lískových oříšků. Co zní jednoduše, samozřejmě tak jednoduché není. Pokud by se víno promíchávalo příliš často či naopak málo, hrozí procesy, které víno kompletně znehodnotí. Jsme tak přítomni jednomu z mnoha kroků, pro které se vinař rozhoduje, rozcestí, které povyšuje řemeslo na umění. Tradiční je tato metoda především při výrobě muškátů v Burgundsku. Především při zrání v sudech typu barrique se tato metoda používá stále častěji pro bílá i červená vína. Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay, tak i o vínech, která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína, naleznete ZDE. ,Víno slámově žluté barvy. Vůně je čistá, přímá a komplexní s elegantně vyváženým projevem sušeného a kandovaného tropického ovoce a jemné kořenitosti. V chuti je víno suché, plné až opulentní s kombinací ovocných a kořenitých tónů a opravdu dlouhou sametovou dochutí. Archivace: 6-7 let minimálně Nepřehlédněte možnost toto víno koupit také v láhvi MAGNUM (1,5L), což je ideální formát na archivaci (víno ve větším objemu je menší plochou ve styku s korkem/vzduchem) nebo jako dárek. Získáte ho v dárkové krabici a máme vyzkoušeno, že atypicky velká láhev vyvolá úsměv nejen u obdarovaného. Baláž – Tannowitz Nejvyšší řada vín z nejlepších viničních tratí a poloh, u kterých dochází k výrazné redukci výnosu selekcí hroznu před vlastním zpracováním. Vína jsou vystavena minimálním technologickým zásahům a jsou vyráběna původními, klasickými vinařskými postupy. Vyrábí se jen v nejlepších ročnících. Jedná se vždy o velká, mohutná a opulentní vína, s výrazným terroir charakterem a velkým potenciálem k archivaci. Ochutnejte všechna vína z řady Tannowitz, která vám Umění vína nabízí. Sur lie (čti sür ly) Technologie zrání vína neboli zrání vína na jemných kalech. Víno je po určitou dobu ponecháno na kalech – na kvasnicích. Poté, co kvasinky promění cukr na alkohol, rozkládají se a klesají ke dnu. Víno se nejprve stáčí z hrubých kalů, jemné zůstávají a víno zraje dále na nich. Pokud jsou tyto kaly pravidelně promíchávány během zrání vína, vytváří se díky nim ve víně nové chutě a vůně, víno se stává aromatičtější, plnější, komplexnější. Charakteristické jsou tóny opečeného toustového chleba a lískových oříšků. Co zní jednoduše, samozřejmě tak jednoduché není. Pokud by se víno promíchávalo příliš často či naopak málo, hrozí procesy, které víno kompletně znehodnotí. Jsme tak přítomni jednomu z mnoha kroků, pro které se vinař rozhoduje, rozcestí, které povyšuje řemeslo na umění. Tradiční je tato metoda především při výrobě muškátů v Burgundsku. Především při zrání v sudech typu barrique se tato metoda používá stále častěji pro bílá i červená vína. Více informací jak o samotné odrůdě Chardonnay, tak i o vínech, která jsou s ní spojená a nabízíme vám je na Umění vína, naleznete ZDE.
Dostupnost out of stock