Massimiliano Croci Ortrugo Lubigo 2018,Massimiliano Croci Ortrugo Lubigo 2018


485 Kč

Neodolatelný produkt Massimiliano Croci Ortrugo Lubigo 2018,Massimiliano Croci Ortrugo Lubigo 2018 od výrobce Massimiliano Croci u nás najdete téměř zadarmo za 485 Kč.

Ortrugo je bílá italská odrůda vinné révy, která se pěstuje v pohoří Piacenza v regionu Emilia-Romagna v severní střední Itálii.   Toto víno se získává lisováním hroznů Ortrugo ručně sklizených na vinicích v lokalitě Monterosso. Má intenzivní slámově žlutou barvu. Macerace na slupkách (7-12 dnů) zvýrazní aroma. Vůně je jemná, a zároveň komplexní, s charakteristickým aroma. Chuť je suchá a strukturovaná, ale jemná a harmonická se silným charakterem. Je to příjemné víno, dobře pitelné pro každou příležitost.   Jedinečná a unikátní PŘÍRODNÍ FRIZZANTE, to je jeden z přírodních zázraků, který vám na vaší cestě objevování vína nabízí vinařství Croci.   Už od počátku svého vstupu do vinařství Massimiliano Croci směřoval své úsilí k produkci kvalitních vín, což je jistě záměr, který vzala za svůj většina rodinných vinařství nejen v Itálii. Jedinečné je zde zaměření se na specifičnost a lokální unikátnost vín Piacenza. Vše se zde skrývá, tak jako u vína často, v onom tajemném slůvku terroir. Půdní složení Monterosso je chudé na dusík, a to vede k tomu, že vína z hroznů zde sklízených přirozeně nedokvašují. Jsou pak stáčena do lahví s přirozeným zbytkovým cukrem. Na jaře, kdy se sklep zahřívá, se původní kvasinky v láhvi aktivují a dochází k samovolné fermentaci. Tato vína mají unikátní organoleptické vlastnosti. Od ostatních šumivých vín se odlišují velmi jemnými bublinkami, které vás pohladí na patře, mají jemnou vůni chlebové kůrky a suchý projev s lehkou hořčinkou v závěru.   Tato malá velká vína jsou láhvována na jaře a po období zrání jsou tato lehce perlivá a plně vyvinutá vína připravena k pití na konci léta. Pokud je budete konzumovat touto dobou, potěší vás jemné ovocné tóny kombinované s autolytickými, později pak vína získávají ještě větší jemnost a komplexnost. Ideální doba pro otevření těchto vín se může lišit podle ročníku, ale obecně je to jeden rok po nalahvování.    Servis těchto vín - chcete-li odstranit jemný přirozený zákal, nalívejte víno opatrně, vyhněte se třepání, nebo jej nalijte o něco dříve, aby došlo k jeho usazení před konzumací.   Víno podávejte velmi dobře vychlazené na 6-7°C. ,Ortrugo je bílá italská odrůda vinné révy, která se pěstuje v pohoří Piacenza v regionu Emilia-Romagna v severní střední Itálii.   Toto víno se získává lisováním hroznů Ortrugo ručně sklizených na vinicích v lokalitě Monterosso. Má intenzivní slámově žlutou barvu. Macerace na slupkách (7-12 dnů) zvýrazní aroma. Vůně je jemná, a zároveň komplexní, s charakteristickým aroma. Chuť je suchá a strukturovaná, ale jemná a harmonická se silným charakterem. Je to příjemné víno, dobře pitelné pro každou příležitost.   Jedinečná a unikátní PŘÍRODNÍ FRIZZANTE, to je jeden z přírodních zázraků, který vám na vaší cestě objevování vína nabízí vinařství Croci.   Už od počátku svého vstupu do vinařství Massimiliano Croci směřoval své úsilí k produkci kvalitních vín, což je jistě záměr, který vzala za svůj většina rodinných vinařství nejen v Itálii. Jedinečné je zde zaměření se na specifičnost a lokální unikátnost vín Piacenza. Vše se zde skrývá, tak jako u vína často, v onom tajemném slůvku terroir. Půdní složení Monterosso je chudé na dusík, a to vede k tomu, že vína z hroznů zde sklízených přirozeně nedokvašují. Jsou pak stáčena do lahví s přirozeným zbytkovým cukrem. Na jaře, kdy se sklep zahřívá, se původní kvasinky v láhvi aktivují a dochází k samovolné fermentaci. Tato vína mají unikátní organoleptické vlastnosti. Od ostatních šumivých vín se odlišují velmi jemnými bublinkami, které vás pohladí na patře, mají jemnou vůni chlebové kůrky a suchý projev s lehkou hořčinkou v závěru.   Tato malá velká vína jsou láhvována na jaře a po období zrání jsou tato lehce perlivá a plně vyvinutá vína připravena k pití na konci léta. Pokud je budete konzumovat touto dobou, potěší vás jemné ovocné tóny kombinované s autolytickými, později pak vína získávají ještě větší jemnost a komplexnost. Ideální doba pro otevření těchto vín se může lišit podle ročníku, ale obecně je to jeden rok po nalahvování.    Servis těchto vín - chcete-li odstranit jemný přirozený zákal, nalívejte víno opatrně, vyhněte se třepání, nebo jej nalijte o něco dříve, aby došlo k jeho usazení před konzumací.   Víno podávejte velmi dobře vychlazené na 6-7°C.
Dostupnost out of stock