Pierre Courtois Champagne Brut
1090 Kč
Neodolatelný produkt Pierre Courtois Champagne Brut od výrobce Pierre Courtois u nás najdete téměř zadarmo za 1090 Kč.
-
Výrobce/Značka:
Champagne Brut z šampaňského domu Courtois tvoří směs hroznů typických odrůd Pinot Meunier, Chardonnay a Pinot Noir. Hned po nalití do sklenice zaujme citrónově žlutou barvou s nazelenalými odlesky. Bublinky jsou drobné, živé a dlouhotrvající. Už na první pohled uvidíte, že půjde o svěží a vyvážené víno. Na nose nejdříve ucítíte ovocné tóny jablek, hrušek a kandovaného citrónu, na které navazuje vůně zimolezu a máslového pečiva. Po provzdušnění se objeví minerální tóny s nádechem křídy, vůně máty, kdoulí, broskví, pomeranče a limetky. Na patře je víno jemné, svěží, s krémovým perlením. Postupně se rozvíjí ovocná chuť s pomerančovou a citrónovou kyselinkou. Později se objevuje vápencová mineralita, která dodává velkolepost a krémovost. Nakonec se těšte na tóny kandovaného ovoce, pikantní mátu a ovocné tóny grepu a citrónu. Šampaňské podávejte vychlazené na 9–12 °C. Skvěle si jej vychutnáte s různými pokrmy, s lehkou i masitou kuchyní. Hodí se například ke grilovaným krevetám, mušlím, rybím úpravám s kokosovým mlékem, kuřecímu masu, ale také ke smetanovému dezertu panna cotta. ,Champagne Brut z šampaňského domu Courtois tvoří směs hroznů typických odrůd Pinot Meunier, Chardonnay a Pinot Noir. Hned po nalití do sklenice zaujme citrónově žlutou barvou s nazelenalými odlesky. Bublinky jsou drobné, živé a dlouhotrvající. Už na první pohled uvidíte, že půjde o svěží a vyvážené víno. Na nose nejdříve ucítíte ovocné tóny jablek, hrušek a kandovaného citrónu, na které navazuje vůně zimolezu a máslového pečiva. Po provzdušnění se objeví minerální tóny s nádechem křídy, vůně máty, kdoulí, broskví, pomeranče a limetky. Na patře je víno jemné, svěží, s krémovým perlením. Postupně se rozvíjí ovocná chuť s pomerančovou a citrónovou kyselinkou. Později se objevuje vápencová mineralita, která dodává velkolepost a krémovost. Nakonec se těšte na tóny kandovaného ovoce, pikantní mátu a ovocné tóny grepu a citrónu. Šampaňské podávejte vychlazené na 9–12 °C. Skvěle si jej vychutnáte s různými pokrmy, s lehkou i masitou kuchyní. Hodí se například ke grilovaným krevetám, mušlím, rybím úpravám s kokosovým mlékem, kuřecímu masu, ale také ke smetanovému dezertu panna cotta.
Dostupnost | skladem |
---|