Vilém Kraus Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl,Vilém Kraus Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl


410 Kč 284 Kč

Unikátní produkt Vilém Kraus Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl,Vilém Kraus Nová encyklopedie českého a moravského vína 2.díl od výrobce Vilém Kraus u nás najdete ve slevě za 284 Kč.

Předmluva   Cesta, kterou jsme nastoupili v roce 1997 s původní knihou Encyklopedie českého a moravského vína, pokračuje. Tehdejší vydání encyklopedie mapovalo především znovuoživení oboru v devadesátých letech 20. století. V prvním díle knihy Nová encyklopedie českého a moravského vína z roku 2005 se zrcadlí rozvoj oboru a nové přístupy. Popisuje převážně pěstování révy vinné, její odrůdy a ukazuje bohatství i rozmanitost našich podoblastí. V něm jsme se snažili podtrhnout, že k dosažení nejvyšší jakosti vína nestačí jen kvalitní odrůda a příhodná viniční poloha, ale také náročnější způsoby ošetřování révy vinné vedoucí ke sklizni vyzrálých, zdravých hroznů. Na informace o původu vína, historii vinohradnictví a vinařství na našem území a podrobný přehled vývoje vinařského práva navazuje seznámení se zatřizováním vín či charakteristika našich vinařských oblastí. Knihu uzavírá zamyšlení nad pozitivními účinky konzumace hroznů a souvislostmi mezi odrůdami a znameními zvěrokruhu. Na stránkách druhého dílu vstupujeme do sklepů a sledujeme zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Popisujeme jak tradiční, tak nové postupy a snažíme se ukázat, že mnozí vinaři nastoupili nelehkou cestu k co nejvyšší kvalitě s důrazem na šetrný přístup k přírodě a na přirozený vývoj vín. Bohatství naší země, její pestrost, krajové zvláštnosti, i severnější položení našich vinic v rámci Evropy navíc dává našim vínům jedinečný charakter. Nepřehlédnutelná tradice oboru spolu s úsilím našich vinohradníků a vinařů umožňuje vytvářet lahodná vína vysoké kvality prospěšná lidskému zdraví, která jsou vhodná nejen ke každodennímu občerstvení, ale také k výjimečným příležitostem, navozují přátelskou atmosféru, uvolňují tělo a povznášejí duši. ,Předmluva   Cesta, kterou jsme nastoupili v roce 1997 s původní knihou Encyklopedie českého a moravského vína, pokračuje. Tehdejší vydání encyklopedie mapovalo především znovuoživení oboru v devadesátých letech 20. století. V prvním díle knihy Nová encyklopedie českého a moravského vína z roku 2005 se zrcadlí rozvoj oboru a nové přístupy. Popisuje převážně pěstování révy vinné, její odrůdy a ukazuje bohatství i rozmanitost našich podoblastí. V něm jsme se snažili podtrhnout, že k dosažení nejvyšší jakosti vína nestačí jen kvalitní odrůda a příhodná viniční poloha, ale také náročnější způsoby ošetřování révy vinné vedoucí ke sklizni vyzrálých, zdravých hroznů. Na informace o původu vína, historii vinohradnictví a vinařství na našem území a podrobný přehled vývoje vinařského práva navazuje seznámení se zatřizováním vín či charakteristika našich vinařských oblastí. Knihu uzavírá zamyšlení nad pozitivními účinky konzumace hroznů a souvislostmi mezi odrůdami a znameními zvěrokruhu. Na stránkách druhého dílu vstupujeme do sklepů a sledujeme zázračný proces, kdy se hrozny révy vinné přeměňují ve víno. Popisujeme jak tradiční, tak nové postupy a snažíme se ukázat, že mnozí vinaři nastoupili nelehkou cestu k co nejvyšší kvalitě s důrazem na šetrný přístup k přírodě a na přirozený vývoj vín. Bohatství naší země, její pestrost, krajové zvláštnosti, i severnější položení našich vinic v rámci Evropy navíc dává našim vínům jedinečný charakter. Nepřehlédnutelná tradice oboru spolu s úsilím našich vinohradníků a vinařů umožňuje vytvářet lahodná vína vysoké kvality prospěšná lidskému zdraví, která jsou vhodná nejen ke každodennímu občerstvení, ale také k výjimečným příležitostem, navozují přátelskou atmosféru, uvolňují tělo a povznášejí duši.
Dostupnost skladem